Бинарни опции

 

С бинарните опции бъдещето вече не е такова, каквото беше преди.

Позволявам си тази интерпретация за бинарните опции с абсолютното убеждение, че те наистина притежават мощта да променят мисленето и хоризонта на всеки един трейдър с известен опит на финансовите пазари. Тези, които ме познават – приятели, читатели на книгата или блога ми, мои ученици и последователи – знаят, че всичко, което пиша и популяризирам, е плод на личния ми опит. Как аз стигнах до трейдинга с бинарни опции?

Всички сме свидетели на метаморфозата на финансовите пазари, която е в ход в последно време. Всички наблюдаваме все по-нарастващото влияние не само на икономическите, но и на политическите събития в глобален мащаб. Това води до увеличаване волатилността и намаляване надеждността на входните сигнали – независимо от стратегията, независимо от времевата рамка, независимо от финансовия инструмент. И няма връщане назад, този процес ще се задълбочава.

Търсейки изход от ситуацията, в крайна сметка попаднах на темата за бинарни опции. Защо едва сега? И аз се питам. Може би заради страха от неизвестното, заради инерцията и удобството на рутината… От всичко по малко, но основно поради липсата на информация. Това всъщност не е толкова необяснимо, тъй като трейдингът с бинарни опции е най-новата, и по тази причина най-непознатата форма на инвеститиция.

Предимства на търговията с бинарни опции:
– по-опростен трейдинг в сравнение със спот търговията;
– трябва да се предвиди единствено посоката на цената;
– фиксиран, предварително известен риск за всяка сделка;
– краткосрочна форма на инвестиция, позволяваща ежедневно участие.

Какъв е моят подход за търговия на бинарни опции? Съвсем логично и естествено аз приложих Прайс екшън стратегията, за да се убедя в нещо, в което бях сигурен предварително. Универсалността на нашата стратегия доказа предимствата си по блестящ начин, разбира се, приложена със спецификите, наложени от конкретния случай.

Това ме импулсира да споделя знанията и опита си във видео курс, който предлагам на вниманието ви. Ето неговото съдържание:

1. Същност на бинарните опции
2. Видове бинарни опции
3. Предимства и недостатъци на бинарните опции
4. Колко е важен изборът на брокер за бинарни опции
5. Как работи платформата за търговия с бинарни опции
6. Основи на Прайс екшън стратегията
7. Прайс екшън сигнали за вход
8. Прайс екшън стратегията при бинарни опции
9. Психология на трейдинга
10. Трейдинг план и трейдинг журнал
11. Управление на риска при бинарни опции
12. Примери на живо с бинарни опции
13. Заключение

Означава ли преминаването към търговия с бинарни опции изоставянето на класическия спот трейдинг? Ни най-малко, но може да бъде идеално допълнение към него. Разбира се, аз съм сигурен, че голяма част от колегите, които пристъпят на този пазар, няма да помислят за друга форма на търговия.

Изисква ли се предварителен опит в търговията на финансовите пазари, за да се стратира трейдинга с бинарни опции? Желателно е поне наличието на познания за принципа на работа на финансовите пазари и известен опит с някоя от платформите за спот трейдинг.  Познаването на Прайс екшън стратегията е предимство. Всичко това е описано в достъпна форма в книгата ми „Как да печелим на валутните пазари в свободното си време“.

Неведнъж съм писал колко е важен изборът на брокер, с който да търуваме. Ако решите да си откриете демо сметка, за да видите на практика как се работи с бинарни опции и евентуално след това да започнете да ги търгувате, аз съм ви спестил проучването. Кликвайки на карето на ETX Capital, линкът ще ви отведе директно на условията, които предлага брокерът:

Ще си позволя накрая да приложа три съвсем кратки извадки от отзиви на колеги:

Г-н Колев, Изключително съм Ви благодарен за прекрасните видео уроци! Благодарение на тях, погледнах на Форекс пазара по нов начин и най-сетне осъществявам успешна търговия.

Тодор Цеков

Не мога да опиша колко съм доволен от изчерпателността и конкретиката в курса за бинарни опции! Изгледах го няколко пъти, осмислих добре нещата и ето, че вече 2-ра успешна сделка правя. Искам също да добавя, че анализите и разсъжденията за пазарите, които правиш са ми изключително любими.
Павел Дочев

За истински успехи и истинско познание трябва и истински учител!

Златомир Попов

Ако желаете да прочетете повече мнения, можете да го направите тук!

Как можете да получите курса?

Курсът „Прайс екшън стратегията при бинарни опции“ е част от програмата за онлайн обучение на Форекс Хоби и е елемент от курса Форекс Фаворит.  С включването си в него получавате видео файловете и си осигурявате достъп до общия курс за форекс трейдинг. По този начин имате възможността да усъвършенствате Прайс екшън стратегията в нейния базов вариант, след което да я приложите при трейдинга с бинарни опции. Какво включва останалата част от Форекс Фаворит, можете да прочетете тук.

Парите, които спестяваме от обучение, са многократно по-малко от парите, които губим на пазара, вследствие на тази икономия!