Двете лица на форекс роботите

Двете лица на форекс роботите
Форекс Хоби 2018. All Rights Reserved!

You may also like...

18 коментара

 1. Radoslav каза:

  Какви валутни двойки са активни на личната ви реална сметка при Volatility Factor Pro ? Вижда се доста голяма разлика на месечна база между официалната реална смета и личната ви такава.

  При по-задълбочен анализ на официалната реална сметка се вижда, че робота работи на загуба при EURUSD (-246.1) и на печалба само при GBPUSD (51.4) и USDJPY (53.0).

  В този ред на мисли има смисъл да бъде активиран само за последните две форекс двойки.

 2. Пуснал съм го да работи на EURUSD и GBPUSD. Със сигурност личните ми настройки са различни от тези, на които работи официално (фабричните). Например, при мен е сериозно ограничен по отношение на часовите интервали, в които работи.
  Затова казвам, че механичното сравнение няма смисъл. Не твърдя, че съм по-велик от конструкторите, може така да се е случило през този месец, но в факт.

  Колкото до последната идея – най-добре работи при паунд/долар.

 3. Валерий Велчев каза:

  Рекордьор съм по симулации с Форекс Стийм и мога да дам няколко извода, които да ви спестят много време:
  1. Махате филтъра за новини в симулатора .. и работи 100 пъти по-бързо – една симулация за 8 месеца вместо за 3 дена я прави за 20 минути
  2. Ако при пускане на оптимизатора не даде нищо – не значи, че е повреден, а че избраните варианти не стават …
  3. Симулаторът е съвсем отделна програма и неговите настройки са отделни и различни
  4. След като си изберете настройките – избирате Modify и дали да е еднократно или оптимизация … и тогава …Старт.
  5. Можете да си пускате колкото искате копия на робота Стийм, но всеки – в отделен прозорец и различно магическо число
  6. На 15 минутните фреймове сигналите за робота са много по-надеждни, но по-редки – примерно 5 – 7 на месец.
  7. На 5 минутните фреймове спредът е убийствен и в 90 % от вариациите в дългосрочен план Стийм затъва.
  Друг път ще подскажа печеливши комбинации…

 4. Валерий Велчев каза:

  Роботът Форекс Стийм:
  1. На 5 минутните фреймове е много рисков и дългосрочно не може да постигне Профит-фактор повече от 1,1 на никой инструмент
  2. На 15 минутните фреймове – на 5-6 двойки постига Профит-фактор 1,3 – 2,5 – до 6,5 при следната магическа формула:
  Stop Loss=98, Take Profit=16, Pip Stick=55, Pip Retrace=26, Trailing Stop >> Start=26 Stop=16
  Симулациите са без филтър за новини и без ограничения на работното времe от ноември 2017 до юли 2018.
  Най-добре е на GBPUSD, EURAUD, EURUSD, AUDJPY, AUDUSD…

  • Златомир Попов каза:

   Понеже обещах, че ще пиша – та да си спазя обещанието… От 23.07 съм пуснал Стийм с въпросните настройки на евро/долар. До днес имам 4 сделки и четирите положителни! Благодаря още веднъж за „акъла“!

 5. Златомир Попов каза:

  Благодаря за споделената информация! Възползвах се от нея като пуснах да работи на EUR/USD, та ще споделям резултати като проима такива…

 6. Благодарности на Валерий!

  Аз също го заредих с тези параметри, за сега на евро/долар. Пускам го на целодневен режим, но мисля пак да следя новините и да го ограничавам когато се налага.

 7. Гиню Г инев каза:

  Благодаря на Валерий, и аз заредих тези настройки и като има резултати ще пиша.

 8. Живко Чапъров каза:

  Здравейте колеги!
  Наскоро закупих два от роботите дискутирани тук, а именно Volatility Factor и Forex Diamond. Пуснал съм ги на демо сметки за да открия кои настройки ме удовлетворяват. Искам да направя и тестове на MT4, но историческите данни за цената, които предлага платформата са доста оскъдни. Искам да попитам тези, които са правили подобни тестове, какви данни ползват?
  Благодаря, предварително!

 9. Атанас Илиев каза:

  Здравейте колеги, до момента търгувам само ръчно, но в последно време активно търся робот, който да „помага“ при търговията. Изчетах доста материали и мнения. Това, което не ми става ясно е следното – в официалната уеб страница на робота „Форекс Стийм“ е дадена статистика за 4 година с процент печеливши сделки – 91-94%. Във вашите коментари по-горе, разбирам, че никой от вас дори не се доближава до такъв процент спечелени сделки…. Къде реално е проблема – от една страна не вярвам от официалната страница на робота да манипулират статистиката, от друга страна напълно вярвам на вас, които сте реалните клиенти…Предварително благодаря на всеки от вас, който отговори. Успешна седмица.

  • Златомир Попов каза:

   Може би мнението ми е далеч от професионален отговор или отговор обоснован с конкретни факти, но все пак… Според мен обяснението на подобни проценти успеваемост е едно единствено – реклама! Досега каквото и откъдето и да съм търгувал /и сайтове продаващи сигнали и какво ли не/ – като гледаш в статистиката резултатите са вдъхновяващи и гонещи стоте процента и като почнеш да търгуваш изведнъж се оказва, че си далеч от въпросната успеваемост. Казано в прав текст има манипулиране на резултатите. Естествено, това си е мое мнение и не е подкрепено с никакви факти освен скромният ми опит…
   От друга страна ако се постигне една успеваемост от 70-75% мисля, че е повече от задоволително. Не трябва да сме максималисти! Моят акаунт, например е с успеваемост между 60 и 70%, което ми е напълно достатъчно да се крепя над водата и да генерирам някакви печалби, макар и не велики!

 10. Златомир Попов каза:

  И във Форекс хоби е настанала мързелива отпускарска летаргия като гледам, но все пак да попитам – Колеги, търгувате ли? Аз мога да се похваля, че след близо два месеца на, как да кажа, леко спорното представяне на роботите, които ползвам, от 1 Август насам търговията се „отпуши“ и въпреки, отпускарския сезон /или пък точно заради това/, мога да се похваля с едни + 300 пипа от роботърговия! Естествено, съм далеч от обсъжданите по-горе 91-94 % успевяумаст ня сделките, но съм повече от доволен от постигнатите резултати!

 11. Блестящо постижение, Златомире!

  Това е едно от предимствата на роботизираната търговия – в много по-малка степен се влияе от сезонните приливи и отливи на ликвидност. Експертният съветник си следи пазарния сантимент към момента и алгоритъмът му реагира в съответствие с него.
  Поздравления!

 12. Гиню Г инев каза:

  И аз да пиша как са нещата при мен. Бях на почивка и за това го пуснах с новите настройки от 09. 08.
  Имам 2 загубени сделки по 26 пипа, и 8 печеливши по 16 пипа.

 13. Валерий Велчев каза:

  Вижда се кой от роботите е извършил сделката в коментара – там пише магическото число, а то трябва да е различно на всеки робот и всеки от роботите да е в отделен прозорец. Аз ги кръщавам така – eurusd – на 5 Мин – 501, а на 15 мин- 1501, usdjpy на 15 Мин – 1502 и т.н.

 14. Валерий Велчев каза:

  Стийм- мои изводи
  През август оставих 9 копия на робота без да ги дразня и с настройки както в предишния ми коментар, но леко променени според резултати от оптимизации…
  На 5- минутния Фрейм eurusd разцъка 44 сделки в центъра на терена.
  Другите 8 робота на15 мин.фрейм в 16 сделки постигнаха печалба 5,5 процента и профил фактор 3,33
  Оставил съм ги при малък риск – 2, 4 и 7 процента.
  Другия месец – по-подробно, че сега съм на море.

 15. Петър Петров каза:

  Много се радвам Валерий , че споделяш с нас закупилите роботи твоите настройки и препоръки.Аз очаквах други хора да споделят ,но уви.

 16. Златомир Попов каза:

  Хайде и аз традиционно да споделя резултатите от изминалия месец на търговия, преобладаващо роботакава. Пуснал съм Стийм в два прозореца – на единият с настройките на г-н Колев и работещ в т.нар. нощен режим – от 0.30 до 7.30 ч., а на другият с настройките на Валерий, като и двата търгуват на EUR/USD. Отделно от това работят на четирите основни двойки /EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, USD/CHF/ и другите ми два робота – Даймънд и Волатилити като съм ги ограничил да търгуват в петък до 15 ч. Филтърът за новините съм го включил на всичките роботи и съм го настроил на 60 минути преди и след новини да не търгуват. Даймънд ми е на 0.9% риск, а Волатилити на 1.5%. Мои сделки смея да твърдя, че имам не повече от 3-4 на седмица и те са основно на GBP/CAD и EUR/USD. Имам и 3-4 дни, в които не съм търгувал, защото ми се видя, че има много подводни камъни пазара и предпочетох да съм на стенд бай, отколкото да сътворя хиляда глупости. Та с две думи, с цялата тази, смея да твърдя, доста рестриктивна и консервативна търговия финализирах август с 239.5 пипа от около 260 сделки, което напълно ме удовлетворява. Както много пъти съм казвал, не съм максималист и философията ми е, че човек не трябва да е максималист, макар в тази сфера малко повече агресивност да не е излишна, но…както се казва по-добре по малко , но редовно, отколкото днес богат, утре просяк… Успешна търговия на всички и си наблюдавайте роботите, защото определено имат склонност да правят глупости отвреме-навреме, ако се оставят без надзор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.