Колко често да търгуваме във форекс

You may also like...

3 Responses

 1. Валентин Филипов says:

  Здравейте, опитвам се от известно време да търгувам на дневна графика и да не слизам на по- ниска времева рамка. Това което следя ако имам пин на дневна е на 1 час пин на ниво около средата на дневния пин и тогава да влизам в позиция. Ще се радвам да чуя мнение за това мое действие.

  • Здравей Валентине,

   Да, това е добър подход. При ясно дефиниран пин на дневна графика, един пин на четиричасовата или едночасовата графика действително е в състояние да ни даде допълнителна информация кога точно да влезем. Така или иначе, това не е задължително условие, тъй като не винаги е налице. Трябва да се има предвид и обстоятелството, че в тези случаи двете ЕМА не са релевантни (ако въобще използваш ЕМА в графиките си). С тези периоди (9 и 21) те са валидни единствено за дневна графика.

 2. Добромир Даскалов says:

  Здравейте! Радвам се, че въпросите ми са предизвикали дискусия и че съм допринесъл за разискването на нови аспекти на прайс-екшън стратегията, което се надявам да е полезно и ползотворно за всички. Бих искал да уточня само следните неща от писмото ми. Под “чисти сигнали” имам предвид тези, които се доближават максимално до дефиницията за вход, ясно е че идеалните варианти не се случват всеки път. От всички сигнали неоспоримо една част се превръщат във верни, а една част-в грешни, чието съотношение в дългосрочен план е точно число, т.е. ако чисто и просто преброим техния брой в рамките на достатъчно дълъг период от време, ще установим и математическата вероятност за успешни сделки,а в това няма нищо относително (при дневния таймфрейм този период трябва да е по-дълъг). 50 % вероятност наистина е прекрасен резултат, Николай е описал по-горе защо. И да – използвам думата “пипса” за благозвучие, защото “пипа” на български език прави асоциация с това, че някой пипа нещо, което може и да не се окаже приятно изживяване. Шегата настрана, мисля, че идеите, които се разискват са далеч по-съществени от самата терминология. Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.