Най-добрият таймфрейм

Може да харесате още...

3 Отговори

 1. Ali Aliev каза:

  Здравейте Г-н Колев , точно това си питах и аз преди да прочета книгата Ви – В какъв таймфрейм да търгувам.И според мен е най-добре и сигурно на дневен , особенно когато човек е ангажиран с работа или учебен процес.Пък и както казахте и Вие слезем ли по-ниско от часова графика откритите сигнали няма да са достатъчно сигурни и ще се влияят от икономически новини и темподобни неща.Точно това търсех и аз , на ден да отделя 20-30 минути (поради работа и учене )и надеждни и максимално сигурни сигнали и минимизиране на риска от евентуални загуби .Например икономическите новини много влияят на сделките дей трейдърите , получават се неочаквани движения , взависимост от изказването на една важна личност и т.н. А човек , когато е ангажиран с нещо друго и не успее да проследи пазара и новините постоянно има голяма вероятност да загуби пари.Исках само да Ви попитам , дали ще има достатъчно възвръщаемост от нашата инвестиция , защото на дневна графика сигналите са много по-малко например от часовата графика?…Смисъл ще успеем да реализираме достатъчно печалба , поне минималната заплата от 340 лв. , като приспаднем данъците остават 270 лв чисти ?Знам , че зависи от пипа , от залога(лота) и дадения финансов инструмент.Стратегията прайс екшън , ще ни осигурили печеливши сигнали по 40%от 100% например на часова графика ако открием сигнали чрез стриктно спазени показатали за стратегията?Накратко – Прайс екшън стратегията работи ли на часова графика или само на дневна ?Извинявам се ако съм прекалил с въпросите и писането , но тези въпроси ме тормозят и съм сигурен , че няма да ме оставите без изчерпателен отговор . Искам да се уча от моят учител .Желая Ви приятен и усмихнат ден .

  • Здравей Али!

   На част от въпросите ти си отговорил и сам, т.е. очевидно знаеш отговорите, но не си сигурен в крайния резултат. Няма да ти отговарям дума по дума, а ще се опитам да ти дам по-обобщен отговор.

   Прайс екшън е универсална система за търговия. Тя работи на всички финансови пазари, не само на форекс. Това, което я прави особено ефективна за форекс е обстоятелството, че той е най-ликвиден, т.е. работи с най-големи суми. А колкото един пазар е по-ликвиден, толкова по-надеждни са техническите сигнали за търговия. Отделно от това, Прайс екшън работи на всички часови графики – от минутните до месечните. Въпросът се свежда до това, дали отделният трейдър притежава опита и знанията да търгува на ниските фреймове. В книгата си аз препоръчвам начинаещите трейдъри да търгуват изключително на дневен таймфрейм. Правя го, защото тя действително е ориентирана към тези, които правят първите си стъпки на пазара. Позиционните трейдъри с успех прилагат Прайс екшън на четиричасовия и едночасовия таймфрейм. За да се достигне до това ниво обаче, са необходими няколко години опит. Търговията на минутните фреймове попада в друга категория, която аз дори не искам да коментирам. Мнението ми е изразено достатъчно ясно и категорично в книгата и на сайта ми.

   Това, което мога да изведа като основен въпрос от коментара ти, е, дали може човек да се издържа от форекс. Отговорът е: да, възможно е. Не трябва да се бърза обаче. Трябва действително човек да се убеди, че е в състояни да печели – първо на демо, след това при работа с микролотове. Едва когато се почувства уверен и резултатите му в акаунта са положителни в продължение на няколко месеца, може да се замисли да започне работа с миннилотове, което ще бъде напълно достатъчно да печели в размера, за който ти споменаваш.

   От думите ти разбирам, че за теб действително най-подходящ би бил дневния таймфрейм. И не се притеснявай за броя поръчки в месеца. От 2 до 4 позиции са напълно достатъчно да си осигуриш приличен доход. Както обичам да казвам често по повод честотата на търгуване във форекс: по-малко означава повече.

   Успех!

 2. Ali Aliev каза:

  Много благодаря за перфектния отговор , наистина наблегнахте точно там където исках . Вие сте уникален Човек , пожелавам Ви успех и продължавам да следя системно всичките ви публикации 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.