Нов, много полезен помощник на форекс трейдъра

Помощник на форекс трейдъра-нова версия с допълнение
Форекс Хоби 2018

Може да харесате още...

4 коментара

 1. Калин каза:

  Тази статия за мен лично, влиза в топ 5 публикуваните от Вас. Успех на всички.

 2. Dimitar Yanev каза:

  Здравейте,

  Предполагам, че всеки, който е прочел статията е обърнал внимание, че разделям пин баровете на различни типове. Както съм писал в нея, разделението е направено по първоначалните ми наблюдения върху проявленията на различните типове.
  Това обаче са само първоначални наблюдения, крайно недостатъчни за да се направят по-генерални изводи и да се прецизират от една страна направеният помощник, а от друга схващането кой бар е действителен пин бар и кой е пиноподобен (съотношенията между тяло, опашка и нос).
  През месеците на изграждане и прецизиране на помощникът се натъкнах на много пиноподобни барове, но тези които наистина даваха сигнали за обръщане на тренда бяха малко и само със силно изразена анатомия на пин бар, както е описана в КНИГАТА написана от г-н Николай Колев „Как да печелим на валутните пазари в свободното си време“..

  Идеята ми е да се съберат колкото се може повече данни за пиноподобни барове и пин барове, да се обработят статистически и да се направят съответните изводи.
  Това е причината, поради която бих искал да помоля всеки, който чете и се учи от ФОРКС ХОБИ да помогне за събирането на данни за пин барове от трите типа, който съм разграничил в статията за помощникът за откриване на търговски позиции. Нека да ги спомена отново:
  – Тип А – класически пин бар с малко тяло, малък нос и много дълга опашка
  – Тип Б – пин бар с много късо тяло и опашка и много дълъг нос
  – Тип Це – пин бар с късо тяло и много дълги нос и опашка в съотношение отговарящо на пин бар зададено в КНИГАТА.
  Помощта, за която говоря се състои в следното. Прочетете отново статията и обърнете повече внимание на частта, в която описвам и разграничавам пин баровете на различни типове.
  След това, на посоченият имейл адрес ми пращайте данните за всеки пин бар, който откриете из графиките на търговската платформа.
  Информацията трябва да включва следното:
  – времева рамка (4ч, дневна, седмична) по-късите не са желателни
  – стойността на един ПИП на графиката (0.0001, 0.001, 0.01)
  – цена на отваряне
  – висока
  – ниска
  – цена на затваряне
  – тип движение (бичо, мечо, рейндж)
  – дъно (да или не)
  – връх (да или не)
  – корекция на тренда (да или не)
  – обръщане на тренда (да или не)

  По този начин ще се съберат данни за достатъчно пин барове (необходими са най-малко 1000) за да има статистическа достоверност, което пък ще допринесе и за коректността на направените изводи, които ще ни помагат в търговията на борсите.
  Всичко това ще бъде оформено в статия и ще бъде публикувано на страницата на ФОРЕКС ХОБИ. Там всеки ще може да чете, да сравнява и да прави и собствените си изводи, да коментира и да предлага своите идеи относно работата с основният прайс екшън сигнал – пин бар.

  Моля ако решите да помогнете в това начинание да изпращате неонходимите данни на следният имейл yanevd@gmail.com

  Също така на посоченият имейл може да поискате да ви пратя снимки на екрана с таблицата от вече въведени данни за пин барове и временна им статистическа обработка. Така ще придобиете представа какво точно правя и какви данни са необходими съгласно горното описание.

  Поздрави и успешен ден!
  Димитър Янев

 3. Климент Христов каза:

  Здравейте, аз съм начинаещ форекс трейдър, прочетох книгата, взех си още четива, гледам ви статиите и се радвам колко са практични и как изразяват уважение вашите последователи.
  Много бих искал да се науча още от началото на правилен трейдинг с подходящи инструменти.
  Много бих искал да получа достъп до тази таблица и да се включа във вашите уроци.
  Готов съм да отдам напълно на това „хоби…“
  Ще бъда признателен ако ме включите във вашия колектив.

  Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.