Подлежат ли на опитомяване форекс роботите

Подлежат ли на опитомяване форекс роботите
Форекс Хоби 2018

Може да харесате още...

11 Отговори

 1. Гиню Гинев каза:

  Хайде, първи да дам отчет за роботите през изминалия месец. Стиймчо на 5 минутка има 18 печеливши и 5 загубени сделки, като загубените са по 20 пипа. На 15 минути на евро долар пак има 18 печеливши и 9 загубени, но пак е на малък плюс. На евро ауди – 4 печеливши, без загуби. На ауди долар – 5 печеливши, без загуби и на ауди йена 2 печеливши и 1 загуба. Диаманта и волатилито са на плюс, но при мен правят много малко сделки. Диаманта -7, а волатилито 10.

 2. Ами освен поздравления трудно може да се добави нещо друго!

 3. Валерий Велчев каза:

  Стийм – на 5 минутния фрейм го уволних, благодарих му за службата и когато намеря ефективен вариант – ще го пусна на терена. Само ми лази по нервите…
  15 минутните – за 6 месеца направиха 57 печалби и 9 загуби, увеличиха сметката с 35% при профит-фактор 1,92. При това – без оптимизации и при нисък риск – 2 – 3 – 6%.
  След много месеци денонощни симулации и експерименти имам резултат и като завърша след 2-3 дена ще ви го подаря, колеги.

 4. Петър Петров каза:

  Благодарим ти Валерий !Аз чакам напътствия от нашият Вожд ,но няма.

 5. Здравейте колеги,

  Понеже Петър вече два пъти ми подхвърля, че „чака напътствия“ от мен за форекс роботите, искам да споделя нещо.

  Вероятно колегата не чете статиите ми или, ако го прави, не разбира основното ми послание. Чрез тях аз наистина се опитвам да давам напътствия. Пример в тази насока е и горната ми публикация по темата.

  Допускам, че под „напътствия“ той има предвид конкретни стойности на настройки, но, както неведнъж съм казвал, това е контрапродуктивно. В смисъл, че с нищо не помага за усвояване на трейдинга. Смятам дори, че са вредни, защото не стимулират към мислене и вземане на индивидуални решения. И много важно – не приучават към поемане на отговорност. А никой друг не трябва да е отговорен за парите ни, освен самите ние.

  Ще го кажа отново. Аз приветствам споделянето на лични резултати, подходи при търговията, специфики, носещи печалба и т.н… Но мисля, че при всички случаи трябва да се отнасяме внимателно към съвети от този род. Защото една система може да работи добре при един и да носи загуби при друг. Толкова много са параметрите, които трябва да се съобразят, че винаги може да се пропусне някой. Затова и съветът ми към Петър и другите, които мислят като него.

  Не търсете готови решения! Старайте се да усвоите основите на трейдинга, които ще ви подскажат слабостите и силата на робота, с който търгувате! Колегите, които тук споделят успехите си, правят точно това.

 6. Валерий Велчев каза:

  Подарък за любителите на робота Стийм
  EURUSD на 15 мин.
  Мъни менинджмънт – да, Макс.Трейдс – 4, Трейдс / бар – 2
  Стоп Лос – 69, Тейк профит – 16
  Ритрейс – да – 38 – 24
  Раб.време от 1 до 24 ч защото до 1 ч няма ликвидност
  Нюз филтър – преди – 99 мин, след – 33 мин, само най-важните
  Брейкивен – да – 11 – 6
  Трейлинг стоп – да – 16 – 13
  При тези условия, при Риск – 8% – на Адмирал маркетс за отминалите 11 месеца Стийм постига 63 % печалба и Профит-фактор 4.22. Симулацията е без филтър за новини защото е безумно бавна, но реално го настройвам с филтър за важните новини.

  • Иван каза:

   Здравей Валерий!

   Мога ли само да попитам ,при следните настройки ,кой по-точно файл на форекс стийм зареждаш, 5 минутният ,или 15 минутният?

   Благодаря и успех!

 7. Валерий Велчев каза:

  Стийм има вградени 5 – 6 алгоритъма, които повишават успеваемостта само ако са настроени добре..
  Мъни мениджмънт – регулира обемите и може да повиши ефективността многократно в дългосрочен план.
  Ритрейс – когато посоката се промени към загуба – роботът премества Тейк-профита така, че загубата да е по-малка.
  Брейкивен – когато е положително развитието – премества Стоп-лоса така, че ако впоследствие се обърне тренда – да нулира сделката (лека застраховка).
  Трейлинг стоп – позволява да се увеличи печалбата когато има възможност.
  Хеджирането – засега не съм намерил полезен вариант.
  Другите четири алгоритъма са полезни – всеки един може да увеличи ефективността с някакъв процент – 5 -15 – 20 и съвместно да ограничат рисковете и да увеличат печалбите, но страшно много зависят от настройките и ситуациите….
  Стийм е евтин робот, от първите поколения, няма самообучение и трейдърът трябва да го обучава.

 8. Петър Петров каза:

  Отново много благодаря Валерий ,че отделихте време да ни дадете доста ценна информация за това роботче.Много успехи за напред ви желая!

 9. Валентин каза:

  Здравейте колеги, бих искал да задам въпрос, чийто отговор все още не мога да разбера – от скоро и аз съм собственик на форекс стийм 9. Инсталацията и настройката мина успешно, на графиката евро/ долар в дясно стои усмихнатото лице, но щом погледна някоя друга графика за секунда и се върна отново на графика евро/долар, лицето вече е намръщено. На какво се дължи това? Какво не е наред? Пуснал съм робота да работи целодневно от сутринта , но все още не е направил и една сделка.

 10. Стойчо Киров каза:

  Здравейте , искам да задам няколко въпроса. Взех си робот Стиим инсталирах го, регистрирах го на страницата на фирмата. Но като го стартирам не прави сделки, появява се усмихнато лице в горния десен ъгъл на графиката. И ми изписва че е спрян. Има ли значение версията на платформата инсталирал съм Мета трейдър 4 актив трейдс. Благодаря предварително

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.