Седмичен форекс анализ 11 – 15 септември

Седмичен форекс анализ 11 - 15 септември
Форекс Хоби 2017. All Rights Reserved!

Може да харесате още...

5 коментара

 1. Ивайло Иванов каза:

  Здравейте Господин Колев, от доста време следя анализите ви, имам и книгата ви и искам да Благодаря. след години изучаване на технически анали и вълнова теория , само за няколко месеца разбрах че трйдинга може да бъде и успешен 🙂 .
  Незнам дали това е правилното място , но искам да попитам за вашето мнение за нещо което забелязах преди време. Платформата ми за търговия е мт4 само брокера е различен. моята платформа работи в GMT и съответно при тези които са по Българско време по различно време затваря дневния бар. При мен е в 2:00 или 3:00 зависи от сезона. и през тези 2 или 3 часа разлика понякога цената прави движение и дневните барове при едната и другата платформа са различни, примерно на едната има пинбар а в другата няма.

 2. Здравей Ивайло,

  Благодаря ти за хубавите думи!

  Много съм писал по въпроса за това, на каква графика трябва да работим. Основно в книгата си, но и тук в отделна статия. Препрочети съответната глава в книгата. Но там съм препоръчал Alpari, а те впоследствие фалираха; сега не бих ги препоръчал.
  Най-важнто условие е форекс брокерът да ни доставя графика, синхронизирана с New York close. С такива графики работят 80% от трейдърите в света. Аз работя от години с ETX Capital и бих ти ги препоръчал. Можеш да видиш условията им, като кликнеш на карето в дясната лента на сайта, или на рекламата в съботните ми анализи.

  Желая ти успех!

 3. Кирил каза:

  Здравейте, господин Колев, бихте ли коментирали защо (от техническа гледна точка) кивито прескочи нивото от 0.7300, което освен кръгло е било ниво на съпротива

 4. Здравей Кириле,

  Кръгло число или не, съпротивата не е 5 метрова бетонна стена, да не може да се прескочи. Ясно е, че фундаметални фактори стоят зад пазарните процеси, които движат цената.
  Но в конкретния случай за кивито, и понеже ме питаш от техническа гледна точка, реалната съпротива си е точно на 0.7335 – откъдето цената се отблъсна. С червените елипси на графиката съм отбелязал защо е точно там. Извън това, както неведнъж съм писал, нивата на подкрепа и съпротива не са линии, а зони. В този смисъл 30 пипа нагоре-надолу не трябва да се драматизират. А защо е точно така, вече е отговор, който иска повече време и място.

  Успех!

  • Кирил каза:

   Както беше писал един ваш читател в коментар „когато вие го показвате, изглежда очевидно“ 🙂 Благодаря за отговора ви, ще продължавам да следя постовете ви за прайс екшън стратегията и да се уча от тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.