За мен

форекс хобиОТ ХОБИ КЪМ ПРОФЕСИЯ

Форекс може да бъде хоби

Сайтът Форекс Хоби е ориентиран към всички отворени към предизвикателствата личности, които не се боят от новото, не прекланят глава пред авторитети и с готовност ще пристъпят към изучаване на една на пръв поглед сложна материя. Тези, които ме последват, ще се убедят, че това наистина е само на пръв поглед.

Теорията за финансовите пазари и  в частност теорията за форекс маркета действително е много обширна тема. На разположение на форекс трейдърите са множество системи за анализ и търговия, технически индикатори и всевъзможни софтуерни програми. Но трябва ли човек да се стреми да изучи всичко и възможно ли е това въобще?

В противовес на повечето авторитети, моят подход към пазара е по-различен. Той се състои в избор на една работеща, утвърдена и доказано печеливша система и концентрирането изключително върху нея. На множеството предимства, които  този начин на търговия притежава, аз се спирам в отделни публикации. Тук уточнявам само, че това дава възможност на човек да търгува и да се усъвършенства, без да променя съществуващия си стереотип на живот.

Как аз стигнах до тук и как първоначалните ми занимания с форекс под формата на хоби се превърнаха в професия? В далечната 2007г. попаднах случайно в интернет на термина Форекс и той ме заинтригува в достатъчна степен, за да го проуча. Тогава все още ходех на работа от 9 до 5 и въобще нямах представа, че тази първа среща с международния онлайн пазар на валута ще промени до голяма степен живота ми.

Прайс екшън стратегията

Като индивидуален трейдър на международния онлайн пазар за обмен на валута Форекс аз изповядвам и популяризирам Прайс екшън стратегията (Price Action Strategy). Този изключително практичен и ефективен метод за анализ и реакция на пазара все още е малко познат у нас, особено от практическа гледна точка.

При търговията си на Форекс маркета  мнозинството от трейдърите се опитват  да прилагат какви ли не технически индикатори, без да си дават сметка, че това на практика ги отдалечава от реалната картина на пазара.

Други, в стремежа си да обърнат низходящия тренд на форекс  сметката си, опитват все нови и нови стратегии, експериментират с различни системи, опитват дори роботизирана търговия, с други думи търсят Светия Граал във Форекс. И едните и другите по този начин само затормозват графиките си, претрупват ги с ненужна информация, което им пречи да вземат адекватни решения.

Всяка публикация тук разкрива красотата и ефективността на Прайс екшън стратегията във форекс, седмичният Прайс екшън анализ на основните валутни двойки очертава евентуалната перспектива за откриване на печеливши поръчки, а снетите от моя монитор примери са практически демонстрация за мощта на тази система.

Форекс може да бъде професия

Целта ми е да подпомогна всички, които имат желание да усвоят форекс търговията с една стратегия, за която трудно ще намерят практическа информация и която ще ги накара да се чувстват по-уверени и по-успешни на този толкова вълнуващ и интелигентен пазар.

Как функционира форекс маркета и как посредством Прайс екшън стратегията може да се печели, ще откриете в книгата ми “Как да печелим на валутните пазари в свободното си време”. Тук можете да се запознаете със съдържанието й.

Обучение

Ако имате желание да усъвършенствате уменията си и да търгувате по начина, по който го правят професионалистите, запишете се в програмата за обучение Форекс Фаворит.

Приятен престой на сайта!